Barion Pixel

Engedd szabadon a belső gyereked – online kurzus

Ki az a belső gyerek?

A belső gyerek az a részed, amely megőrzi a gyermekkorod élményeit, érzéseit és emlékeit, legyenek azok pozitívak vagy negatívak. Ez a belső rész a személyiséged alapjait képezi, és hatással van a jelenlegi viselkedésedre, reakcióidra és érzelmi állapotodra.

A belső gyerek gyakran hordozza a gyermekkori traumák és sérülések nyomait, amelyek tudattalanul befolyásolják a felnőttkori döntéseidet és kapcsolataidat.

Az őszinte kapcsolat a belső gyermekeddel, tehát a fájó, félő, mindenki elől eltakart részeiddel segíthet a múltbéli sebek gyógyításában és a személyes fejlődésedben. Ezáltal újra felfedezheted azokat a gyermeki tulajdonságokat, mint a kreativitás, a kíváncsiság és az öröm, amelyek gazdagíthatják a mindennapi életedet.

Miről lesz szó?

Arról a kislányról vagy kisfiúról, aki voltál

A kurzusban megtudod, mik azok a tünetek, melyeknek a gyökerei a gyerekkorból származnak.

Segítek felfedezni és meggyógyítani a benned élő gyermeki részt, amely befolyásolja a jelenlegi életedet. A kurzus során megismerkedhetsz azokkal a módszerekkel és gyakorlatokkal, amelyekkel újra kapcsolatba léphetsz a belső gyermekeddel, és megtalálhatod azokat az elrejtett erőforrásokat, amelyekre szükséged van a teljesebb élethez. 

Képet fogsz kapni arról, milyen sérülések értek, mik azok a történetek, amiket inkább elzártál önmagad elől, mert annyira fájdalmas volt azokat átélni.

Anyádról, apádról, mindazokról, aki felneveltek

A gyerekkorunk a mai napig hat felnőtt életünkre. Nincs tökéletes gyerekkor, hiába adták a szüleink a tőlük telhető legjobbat. Szereztél sérüléseket és szenvedtél el hiányokat, melyek a mai napig itt vannak veled. A gyerekkorunkból hozott mintáink úgy működnek, mint egy számítógépes program és hiába nővünk fel, a szoftver ugyanaz és a reakcióinkat, döntéseinket a mai napig meghatározzák.

A kurzusban lesz szó arról, hogy mi az anya/apa szerepe a családban? Mit kaptál meg és mit nem az anyukádtól/apukádtól és arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy hogyan tudsz jó anyja/apja lenni saját magadnak?

A felnőttről, aki most vagy

A belsőgyerek munka nem teszi meg nem történtté a múltat, csak a jelenedre gyakorolt hatása lesz más.

Két módon tudsz sérülést szerezni gyerekként:

 • valamiből keveset kapsz,
 • vagy valamiből túl sokat.

A kurzusban megtanulod, hogyan légy jó szülője magadnak! Mit tudsz ma tenni azért a kicsiért, aki valaha voltál? Hogyan tudsz eleget adni abból, amiből hiányt szenvedtél és hogyan tudsz megfelelő kereteket építeni önmagad köré. 

Miért vagy itt?

Ez a kurzus neked szól, ha

 • alulértékeled magad
 • gyakran élsz meg bűntudatot
 • azt éled meg, hogy nem vagy elég jó
 • túlvállalod magad
 • nincs önbizalmad
 • megfelelési kényszered van
 • nem állsz ki magadért
 • igent mondasz, miközben nemet kéne
 • mindenki mást magad elé sorolsz
 • túlreagálsz dolgokat és utána nem érted, miért tetted
 • szorongsz
 • nincs párkapcsolatod, vagy társfüggő vagy
 • szabotálod magad

Miért érdemes foglalkozni a belsőgyerek részeddel?

A felnőtt életedet a mai napig tudattalanul befolyásolják a gyerekkori traumáid, mintáid, hiányaid. Amikor átdolgozod ezeket, már nem ezek fognak befolyásolni és szabadon megélheted, felvállalhatod azt, aki vagy.

A gyerekkorból hozott hiányaidat tudattalanul igyekszel pótolni felnőttként, de az a gyerek hiánya, amit a szüleid nem adtak meg. Sokszor rávetítjük a párunkra, főnökünkre, gyerekeinkre, vagy épp a pénzre azt, amiben megélhetjük mindazt, amire gyerekként szükségünk lett volna.

   • A pénztől remélem, hogy biztonságot ad
   • A páromtól szeretném érezni, hogy fontos vagyok
   • A túlvállalt munka mögött az állhat, hogy majd a külvilág eléggé fog értékelni és megélhetem azt, ami gyerekként annyira hiányzott.

Ez sajnos illúzió, mert már senki nem fogja megadni nekem azt, amit gyerekként a szüleimtől kellett volna megkapnom. Kielégületlen marad ez a szükségletem.

A legtöbb gyerekkori hiányunk a párkapcsolatunkba vetül bele és onnan remélem megkapni azt. Ez hosszú távon rombolja a kapcsolatot, mert nem a felnőtt van ilyenkor jelen, hanem a gyerek.

Gyerekként kiépítettél egy védelmi rendszert, ami megvédett és segített túlélni, de ma már elválaszt, és akadályként jelenik meg. Előfordul, hogy azért nem tudsz megnyílni egy intim kapcsolatban, mert annyira mély fájdalmakat éltél át gyerekként, és erős bástyát építettél magad köré, ami akkor szolgált, ma viszont akadályoz.

Magaddal éppen úgy bánsz, ahogy valaha bántak veled. Ha elhanyagoltak és nem figyeltek rád, te is hajlamos leszel arra, hogy ne figyelj magadra. Mindenki más fontos, és te az utolsó vagy a prioritási listádon. Ha szavakkal vagy akár fizikailag is bántottak, megszégyenítettek, te is bántod magad gondolatokkal, vagy épp olyan kapcsolatokban találod magad, ahol a másik alulértékel, bántalmazó szavakat dobál feléd. A belsőgyerek munka segít abban, hogy változtass ezen és gondoskodóbb tudj lenni magaddal szemben.

Mi fog törénni velem, ha elvégzem?

Segít szétválasztani, hogy mikor reagálsz felnőttből és mikor a benned lévő gyerekből

Valódi elfogadást fogsz tudni megélni magad felé

Jobban fel tudod vállalni a szükségleteidet

Praktikus gyakorlatokon keresztül sajátítod el azt a képességet, hogy jó szülője tudj lenni saját magadnak

Mélyül az önszereteted, az öngondoskodásod

A belső kritikusod megszelídül

Megtudod, hogy a hiányok hogyan befolyásolják a döntéseidet, reakcióidat

Rálátsz arra, hogy mit nem kaptál meg gyerekként

Nagyobb biztonságot tudsz megélni a világban

Miért készítettem ezt a Kurzust?

Csoportvezetőként nagyon sok belső gyerek csoportot tartottam már és tartok a mai napig is. Hiszem, hogy ha az önismeretben az alapokat rendbe rakjuk, mint a születésünk és a gyerekkorunk, akkor felnőtt életünk elakadásai, problémái, gondjai maguktól kisímulni tudnak. 

BELŐLÜNK FAKADÓ ERŐ – Az egyik legfontosabbnak azt érzem, hogy ha már gyermekként indultunk az életben, felnőttként is tudnunk kell, mit tanít nekünk a bennünk élő belső gyermek. Ahogy a csoportjaimon is, ebben a kurzusban is az a szándékom, hogy egyre mélyebben ismerkedhess meg ezzel a résszel, hogy együtt haladjunk az önfelfedezés útján, és korlátoktól, fájdalmaktól, félelmektől mentesen élhesd meg az életed.

Örülök, hogy itt vagy 🙂 Várlak szeretettel ezen a kurzuson is!

Öleld magadhoz a világodat!

Szilvi

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0